- Realism

Where the lifers here 'til the bitter end.


Oj. Jag har fullbordat min artikel inom ämnet samhälle. Jag skäms seriöst över den. Jag mailade just in den till Dessi.  I mailet förklarade jag även väldigt akademiskt varför kvalitén på artikeln var usel. Jag förstod nästan inte själv vad jag hade skrivit. Så jag antar att Dessi blir nöjd.

Även att man fick tillbaka Engelska Nationella idag. Resultat för min del:

Writing: VG+
Listening: MVG
Reading: MVG
Speaking: MVG


Förlåt för det där. Men jag måste erkänna att jag är ganska nöjd.


Over and a little bit out

- Surrealism

Where's her fairytale, where's her dream? Where's the quarterback from her high school football team?


Märkliga dag. Brännboll och så vidare med klassen. Trevligt. Sedan så hängde jag, Robin och Maja omkring. Vi åt glass.

Nu äter jag portionsförpackad yoghurt. Safari. Det är för kottar egentligen, Men det är faktiskt sjukt gott. Älskar banan/vanilj. Det som skiljer den från vuxen-yoghurten är att den är helt slät. Inga läskiga ruttnande frukter/bär i den. Endast smooooooth. Det finns ingen riktig frukt i Safari. Endast mysiga tillsatsämnen.
 
That't the way I like it!

image4

Over and out

- Googles deprimerande utveckling

The blood on my hands is the wine.


Alltså, vart är Google på väg? Det går verkligen inte att hitta någonting vettigt där längre. Seriöst, Man söker på ett jättebra sökord; Exempelvis 'Engelska traditioner' .

Men hittar man någonting kanske? Nej, Nej, Och Nej. Sorgligt.

Nuförtiden så förmedlar Google ingenting annat än skräp och bloggutdrag. Det är deprimerande.  Exempel på skräp:


image3Over and out

- Åsiktsregn

Every pain of glass that your pebbles tap negates the pains I went through to avoid you.


Problem i dagens samhälle: Folk tycker för mycket! Jag skämtar verkligen inte. När jag ska googla "Kommunismens grundtanke" så kommer det upp cirka en miljon bloggutdrag, där det står ungefär; "Ja, jag tycker att kommunismens grundtanke är helt rätt o seeeen ska jag baka sockerkaka med paamela gumsis..."

Alltså va? Låt mig slippa alla amatör-tyckare som slänger ur sig ett regn av ej-faktabaserade åsikter i sina äckliga bloggar. Jag ger verkligen fan i vad dom anser om kommunsim. Jag vill ha F A K T A. Ska det vara så jävla svårt att förstå? Ifall jag vill ha åsikter så tar jag mina egna. Jag kan slå vad om att de är bättre än sockerbakande Emelajzaans åsikter i alla fall.


(Och Nej, Jag är ingen amatör-tyckare)


Over and out

- Föga förvånande

All I can taste is champagne dancing away down my veins.


Nu sitter jag här. Ska plugga men det går dåligt. Ska skriva mitt arbete om Kommunism. Läser och läser i min svarta kommunistbok. Men jag är rädd för att personen som bär skulden till bokens uppkomst använder ett språk som knappt jag förstår. Och då är det komplicerat vill jag lova.

He-he.

Nu ska jag privilegia er med ett citat ifrån Casablanca;

Rick: Of all the gin joints, in all the towns, in all the world, she walks into mine.

(Vill även påpeka att Fall Out Boy har en låt som går under namnet; Of all the gin joints in the world)


Over and I guess... out

- Men vad?

Nu är jag på skolan. Övergiven.
 
Maria, Maja eller Cecilia, ifall ni läser detta; SKÄMS!


Men men, jag överlever. Jag har ju trevligt ändå.


Over and out

- Disponera tiden?

We're well-read and poised.


Jag har inte skrivit på ett tag. Detta beror på att jag inte har tid. Verkligen inte. I fredags var det i alla fall bal. Det var trevligt kan jag lova. Kanske uppdaterar mer om detta senare.

Annars så har jag sjukt mycket att göra. Vill bara upplysa om det. Därför blir det lite bloggande. Vill ha sommarlov nu. Vill ha massa tid att göra ingenting på. Men det kommer väl. Hoppas jag.


Over and pretty much out

- Kommunismens svarta bok

I wish it was raining, 'cause I hate every beautyful day.


 Nu ska jag läsa i "Kommunismens svarta bok". Jag är redan på sidan 19. Men jag hoppade i och för sig över det 17-sidor-långa förordet. Allt som allt så är boken på 777 sidor. Jag är nöjd. Det var inte helt utan problem jag införskaffade detta litterära mästerverk. Jag andades häftigt när jag lade upp boken framför bibliotekarien, skräckslagen och skakande. Bibliotekarien utbrast ett lätt "oj!" när hon såg vad jag tänkte låna. Jag fick panik. Nu hamnar jag på alla terroristlistor i hela världen, tänkte jag bestört. Jag kommer aldrig att få låna någon liknande bok igen. (Hur ska det då gå med, fortfarande olästa, "Min kamp", skriven av Adolf Hitler?) Alla blickar i, det annars lugna, biblioteket var vända emot mig. (Kan bero på att det uppstod en smärre jordbävning när jag lade upp spektaklet på bänken) Men jag kunde andas ut. Bibliotekarien räckte mig boken och  sa leende att den skulle vara tillbaka till den 15 juni. Slutet gott, allting gott.


Over and out

- Jag är så klarsynt att det smärtar

She shivers in the wind like the last leaf on a dying tree.


Joacim hämtade mig idag. Han är så duktig som har tagit körkortet. Väldigt praktiskt också måste jag säga. För jag hatar verkligen att åka buss. Hela upplägget med bussystemet är liksom gjort för att misslyckas. Alltid tar man fel buss. Kliver av på fel ställe. Drunknar i bussbiljetter. Okej, det sista är inte det största problemet. Men en aning irriterande måste jag faktiskt påpeka. I alla fall. Allt går verkligen fel när det gäller att åka buss. Man kan inte ens fråga busschaufförerna om lite hjälp med att hitta rätt buss, för dom är nämligen en del utav regeringens bussprogram (återkommer till det senare). Om man till exempel frågar om den aktuella bussen går till Fåker, så tittar chauffören på dig som om hjulet snurrar men hamstern är död. Som att hissen inte går ända upp. Som att du inte har alla hästar i stallet. Jaja, you get the picture. I alla fall, om du sedan snabbt ändrar din fråga och byter ut 'Fåker' mot 'Grönviken' så är det en helt annan femma. Bussen går tydligen dit. Det lustiga är att 'Grönviken' är ett kodnamn för 'Fåker'. Alltså exakt samma sak. De lokala byborna vet vad jag pratar om. Denna charad är alltså endast till för att förvirra folket. Detta är noga utarbetat utav regeringen (Pentagon var nog också inblandade), för att få folk att bli mer förvirrade än vad de är. Och denna egenskap är väldigt eftertraktad inom många yrkesområden. Politik till exempel.

Over and out


- Ytterst imponerande

Your 'goodbye' felt like a papercut on my cold finges.


Idag har jag ätit tacotårta. Det är en ytterst imponerande gastronomisk smak-upplevelse som alla kulinariska fanatiker borde få prova på. Jag är nöjd.

Jag har även kollat på "Sveriges smartaste barn". Jag lever för analyser och samband. Jag kan lova att detta inlägg kommer att hamna i kategorin 'Surrealism'. Det är lite tunt i den realistiska kategorin. Hur kommer det sig? För övrigt hade jag en lång kamp med mig själv angående stavningen av ordet 'tunt' , men det ska vara ett N. Jag är en svenskanörd. Eller som jag brukar säga, grammatikens lakej, stavningens beskyddare, slav under ordboken. etcetra. Nej, stryk allt det där sista. Jag är trött.

Åter till "Sveriges smartaste barn". Programmet är inte ett riktigt program. Det är en täckmantel för regeringens utvecklingsprojekt. När du sitter där i soffan, helt nöjd över din mentala kapacitet, är du inte ens medveten om åldern på deltagarna. Jag ska nu avslöja den. Tolv år. Kottarna är tolv år! Det är alltså helt normalt att du är smartare än dem! (D v s ifall du inte är just tolv år. Då är du ganska smart. Fast då borde du ju vara med i programmet? , Ifall du är under tolv och kan svara på frågorna så får du faktiskt en applåd.) I alla fall. Du är alltså helt nöjd med att du kan svara på de flesta frågor, Och ser inget som helst problem med att de tävlandes sammanlagda ålder inte når upp i din egen. Planen, noga utarbetad av regeringen (NASA var nog också inblandade), går alltså ut på att öka din självkänsla när det gäller ditt intellekt. På så vis, tror du att du är smartare än vad du är. Och den egenskap är väldigt eftertraktad inom många yrkesområden. Politik till exempel.


Over and out

- Proletariatets uppror

You're like a pen running out of ink.


Det var trevligt igår. Om man bortser från vissa saker. Jag är trött idag. Jobbigt. Jag saknar Joacim. Jag orkade för övrigt inte ens stiga upp när Trace skulle hem. Jag låg i min säng och ropade lite lätt; "Hej då då..." , när jag hörde dörren slå igen. Hoppas att hon tycker att jag är trevlig.

Jag har så mycket att göra. Men jag känner mig samtidigt kreativ faktiskt. Fick en jättebra skiva av Tracy igår. Hon hade bränt den till mig när jag låg och sov. Hon är väl för söt. För övrigt så kämpar jag mig igenom alla mina böcker. Har läst mycket i min älskade 'The Shining'. Läser Camilla Läckeberg samtidigt. 'Stenhuggaren'. Och självklart läser jag min författarhandbok. Den älskar jag. Jag har skrivit en hel del idag och igår också. Det är jag nöjd över. Det var längesen. Som sagt, kreativ är jag. För övrigt så kommer ordet 'kreativ' ifrån engelskans ord 'create' , som betyder 'att skapa' . Jag är intelligent också.

Jag måste även börja göra hästtavlan, som jag har fått beställning på. Har redan gjort skissen. Den blir förhoppningsvis bra.

Ja, jag har som sagt mycket att göra. En del saker ska fixas innan balen på fredag. Och Tracy fyller år på torsdagen. Oj oj. Plus att min portfolio ska bli klar. Layouten och grunden till hemsidan är i alla fall klar. Gjorde om allt. Seriöst, Det jag hade gjort på skolan var så fult. Älsklingen är bäst. Min nya hemsida är så fin. Jag är nöjd. Angående portfolion, så är jag inte nöjd med Covern. Jag älskar verkligen vart enda ord som jag har satt på den där covern. Men ändå. Jag har fått så mycket nya idéer. Jag ska göra om den. Men bara ifall jag får tid över. Min booklet är klar. Gjorde om den också. Lite. Det blev blåa sidor istället för vita. Matchar skivorna i alla fall. Ska bara göra om den till pdf, och krångla med montering. Oja, ser fram emot. Jag känner mig i alla fall taggad på allt.

Om nu bara magen kunde sluta göra ont.

Over and out


- I Norges ära

I'll be your number one with a bullet.


Sov hos J i natt. Kom hem för ett tag sen, har duschat och ätit. Ska snart ut på landet. Till min bästa Trace. Ska sova där, sedan blir det in till stan imorgon igen, för då är det fest. Härligt härligt.

Bara för att jag älskar att hata 'Sjunde Himlen', Den serien är ju sjuk. Alltså, får jag bara ge ett smakprov på hur en vardaglig konversation kan se ut hos The Camdens:

Barn: Pappa, får jag gå ut och leka med min vän i trädgården?
Pappa: Nej, du ska ta den här gravida kvinnan som vi inte känner till sjukhuset.
Barn: Men pappa, Jag vet ju inte vem det är.
Pappa: Nej, inte jag heller. Men nu tillhör hon familjen.

Seriöst. Det är deras vardag.

Over and out

- En aning sporadiskt

We're the therapists pumping through your speakers.


Nejmen hej. Måndag. Men det är ok. Snart är det sommar. Även i år. Vem hade kunnat ana det? För övrigt har jag ett litet erkännande att göra. Jag har saknat min blogg. Även att Cecilia Östman har världens sötaste valp, som jag har fått äran att träffa. Jag skulle vilja hälsa till den. Puss.

Idag har jag övningskört. Ni kan aldrig gissa vad det ledde till. (Förutom kunskap om gas, broms och koppling) Jag missade Sjunde himlen! Så frågan är ju; Har Annie fött tvillingarna? Har hon det? Alla upplysningar uppskattas.

Jag känner mig ganska tom på ord. Så jag tänkte övergå till ett annat kommunikationsmedel. Bilder. Jag bjuder på en bild sedan i fredags. Bara för att Tracy är söt. Joacim och Magnus är också med på ett hörn.


image1


Over and out


- Diagnos

The best part of 'believe' is the 'lie'.


Hejsan. Mycket har hänt. Oja. Fortfarande sjuk. Men det funkar.

Jag har klippt mig. Och varje gång jag klipper mig kommer samma funderingar. Varför måste man kallprata med frisören? Jag var ganska sjuk och inte alls på prathumör. Mest av allt ville jag hosta upp mina egna lungor. Men i alla fall; Alltid samma sak. "Vilken klass går du i?",  "Vilken linje?", "Trivs du bra?", "Vad ska du göra i sommar?", "Vad tycker du om den globala uppvärmningen?"

Jaja, den sista frågan är väl inte sååå vanlig att få hos frisören. Men TRO mig. Det händer. Liksom jag förstår inte varför? Alltså, nu kanske jag låter jätte otrevlig. Men EGENTLIGEN, hon bryr sig ju inte om att veta de där sakerna om mig? Det är ju liksom whatever för henne. Jag tror att det vore bäst för oss båda ifall vi höll oss strikt till frisörrelaterade frågor. Exempel: "Hur mycket ska jag klippa?", "Hur vill du ha luggen?" etc.

För en kort tid sedan betalade jag med en femhundring när jag skulle köpa något billigt strunt. Jag fick då en del hundralappar tillbaka. Jag var då för lat för att stoppa dessa i plånboken, så jag rullade helt sonika ihop dom, och förvarade dom i fickan. Så när jag betalar för någonting så tar jag upp min pengarulle. Maffiakänslan är påtaglig. När jag står där, på coop, redo att betala för min dricka, med pengarullen i handen, förväntar jag mig nästan att Tony Soprano ska glida fram borta vid frysdisken. För att sedan komma fram till mig, och viska på italienska; att någon som vi kan kalla 'Karl' numera "sleeps with the fishes", sedan ska han skaka min hand samtidigt som han enhandskramar mig och dunkar mig i ryggen och hälsar mig välkommen till 'Familjen'. Sedan äter vi äkta pasta från Sicilien.  - Pengarullar frammanar olustiga känslor.


Det kändes skönt att få lätta sitt hjärta. Förresten så är Joacim bäst. Så det så.

Over and out


- Analys

When breathing just passes the time.


Vaknade idag och kände mig något sådär fräsch. Duschade och intalade mig själv att jag var frisk. Så är dock inte fallet. Men men, Jag ska snart gå till skolan ändå. Skolan kommer ju först. Haha. Ska sedan klippa mig. Mah, Orkar inte. Men men, det blir nog bra.

Kollade lite på MTV och blev glad. Fall Out Boy - This aint a scene. Blir så glad för att jag har sett dom live. Lycka. Ja, jag orkar inte med den här dagen för tillfället.

Nu ska jag gå. Till skolan. Snart.

Over and out


- Reflektioner

I'm just a notch in your bedpost, but you're just a line in a song.


Just nu lyssnar jag på Blink 182 - I miss you. Jag kommer nog att få en liten tår i ögat snart. Den låten är så vacker. Citatet här ovanför är dock inte från den låten. Utan ifrån citatproduktiva Fall Out Boy.

Hockeyn - Just forget it. 2-4 mot Ryssland. Mitt hat mot Ryssland endast växer. Jag har alltid hatat Ryssland. Seriöst. När jag tänker på det landet, så tänker jag bara att det är gigantiskt, iskallt och fattigt. Inte direkt dit man vill på charter med andra ord. Men egentligen kan jag inte uttala mig, Jag måste erkänna att jag aldrig har satt min fot i Ryssland. Men men, Alla har ju fördomar. Vissa är sanna... Och andra är... Ännu mer sanna.

Jag kollade för övrigt på 'Outsiders' nyss. Oerhört skrämmande. Temat var 'Dom kallar oss sekt'. Det var alltså massa personer från olika 'religiösa grupperingar' som dyrt och heligt lovade att dom inte alls tillhörde en sekt. Men man kunde dock se rädslan som speglades i deras ögon. Rädslan över att Gud, Krishna, eller rent av 'sektledaren' skulle straffa dom ifall dom gav fel intryck av deras 'hej-vi-är-absolut-inte-en-sekt-men-vi-har-jättestränga-regler-och-du-får-absolut-inte-går-ur-sekten' - sekt. Ja, straffen skulle ju kunna vara allt möjligt. Till exempel skulle de kunna ta bort deras millimetertunna-sovmatta, och du får helt enkelt sova på golvet. Eller så får du det hemska straffet att endast äta tre riskorn till middag. (Den vanliga middags-ransonen ligger på fyra) Ja, du förstår att deras rädsla är befogad med andra ord.

Over and out

- Hesiterande tillfrisknande

I know that you feel empty all the time.


Fortfarande sjuk. Yea. Men ingenting stoppar mig ifrån min älskade blogg. Haha. Jag funderar på att gå till skolan imorgon, trots sjukdom. Jag ska ändå klippa mig imorgon. 16.00. Känns trevligt. - Ironi.

Hockey nu. Nästan så spännande att jag inte kan titta. 1-1 mot Ryssland om jag inte erinrar mig fel.

Idag har jag legat i sängen hela dagen. Det har varit spännande. Jag har hela dagen sett fram emot 'Sjunde Himlen'. Haha. Jag hatar den serien. Men jag är ändå på något underligt sätt besatt utav den. För övrigt så liknar inte 'Ruthie' någon av sina föräldrar. Hon ser ut att komma ifrån Columbia typ. Hur går det ihop? Även ifall familjen 'Camden' är fiktiv i allra högsta grad, så borde det väl ändå gå att göra trovärdigt?

Det var en ansträngande kamp att ta sig till datorn. Nu kapitulerar jag.

Over and out

- Detta insinuerar jag

We slept through our memories.


Känns jävligt skönt med hockeyn. 1-0 mot Finland. Jag känner mig dock inte bättre personligen. Rent fysiskt alltså. Min sjukhet verkar endast öka successivt. Trevligt.

I fredags ärade jag Statoil med ett besök. Ja, och vet ni vad? Det finns enportionsförpackade 'creamer's där. Som man får. GRATIS. Sådana man har i kaffet alltså. Joacim upplyste mig dock senare om att de endast var gratis ifall man köpte kaffe. Men men, Jag hade redan tagit ca 72 st. Ja, och nu till saken. Jag älskar cappucino. Och om man blandar en 'creamer'-påse tillsammans med cappucino-pulvret innan man häller på vattnet, så får man SJUKT mycket skum. Skum, skum, skum. Det tycker jag om. För att sammanfatta; Fredag var en lyckad dag.

Men nu till krisen. Inte ens cappucino får mig piggare. Inte ens det faktum att jag just mottog ett nytt USB-minne. Det var en fin present för övrigt. Jag hatar att vara sjuk. För övrigt så upplyste Maja mig om att för mycket vitaminer gör typ så att immunförsvaret blir ur balans. Liksom JAHA? Ska jag straffas för det också? Jag är en duktig människa som äter mycket vitaminer, men det är tydligen en DÅLIG sak?

Jag är för övrigt begränsat taggad på att närvara vid lektionerna i morgon. Men jag måste typ? Eller jaa... 'Måste' är ett starkt ord.

Allt känns väldigt stressigt just nu. Måste göra klart bookleten och dvd-box-covern. Jag måste även införskaffa skor till balen snarast.

Eftersom jag är ganska taggad på blogg just nu, tänker jag till och med bjuda på en citatskatt. Från en film, Of course. Ifall ni inte har förstått det, så är det alltid ett låt-citat i början av bloggen, Och på slutet är det ett film-citat.

(Jag vill bara påpeka att det finns några undantag då citatet i fet stil i början av bloggen har kommit från mitt eget huvud, alltså inte från en låt.)

Nu till citatet, från 'A fish called Wanda' :

Archie: I used to box for Oxford.
Otto: I used to kill for the CIA.


Over and out


- Sammanfattning

I've got headaches and bad luck but they couldn't touch you.


Värdelöst. Jag mår värdelöst. Huvudet gör ont, nacken gör ont, allt gör ont. Halsen gör mest ont. Jag är väldigt förkyld. Känns ju fint. Vill verkligen inte gå till skolan imorrn. Jag vet ju inte ens om jag kan. Men jag borde. Jag måste ju göra klart min portfolio-dvdbox någon gång. Kanske bara går på mediaproduktionen och skippar resten. Jag får väl se. Jag förstår verkligen inte varför jag är sjuk jämt. Jag äter hur mycket vitamin-tillskott som helst. Bland annat så äter jag 200 % av rekomenderat dagligt intag av både vitamin C och vitamin E. Plus att jag äter massa andra vitaminer. Kul att mitt immunförsvar endast försämras.

Tracy for just hem. Nu är jag ensam hemma igen alltså. Men jag har inte varit så jätteensam i helgen. I fredags fick jag ju vara med Joacim. Och igår kom ju bästa Trace hit och sov över tills idag. Alltså är det bara just idag som jag är helt ensam. Hade tänkt rensa ur min garderob och läsa 'The Shining' idag. Men nu vet jag inte om jag orkar. Får väl se på tv eller något. Sjunde himlen är ju alltid populärt. Haha.

Vädret är deprimerande. Men det är ok. Jag skulle inte ha orkat med sol idag ändå. Nu ska jag dricka te och se på tv. Det är skönt att vara ensam hemma, det kommer dock inte att vara så länge till. Jag gissar att familjen kommer att komma hem idag.

Jag orkar inte skriva något filmcitat. Kanske för att jag inte kommer på något. Huvudet står ju helt still. Gah, jävla huvudvärk.


Over and out

- Perpetuella syften

The songs and the words own the beating of our hearts.


Om ni funderar över det lilla citatet här ovanför så kommer det från världens bästa band; Fall Out Boy. Närmare bestämt; 'Sophomore Slump Or Comeback Of The Year'. Som är en UNDERRBAR låt. Verkligen.

Helgen artar sig bra. Gårdagen var himla bra. Oja. Tack.

Nu har jag nyss tillagat min egna middag. Den bestod utav enchiladas. Det var en spännande gastronomisk upplevelse från den högre kulinariska skolan. Kort sagt; Jag är bra på att laga mat. Nu sitter jag och väntar på att världens bästa Trace ska komma hit. Jag beräknar att hon borde anlända snart. Den stackars lilla kalaspuffen hade fotbollsmatch idag. Det gick tydligen inte alls bra.

Jag sitter nu och funderar på hur jag ska avrunda denna blogg. Jag är, som kanske tidigare uträknat, besatt av citat. Jag funderar på att citera en film.  Det får bli från Aladdin, världens bästa Disneyfilm:

Genii: Aw, Al, I'm gettin' kinda fond of you, kid. Not that I wanna pick out curtains or anything!


Over and out

- Konkret men ändå metaforiskt

Take our tears put 'em on ice. 'Cause I swear I burn this city down to show you the light.


Min primära dator ligger nere för reinkarnation. Därför har mitt bloggande avbrutits en aning. Men misströsta icke; Nu är jag tillbaka. 4 maj - Ja, som du säkert redan har insett, så är det National Youth Day i Kina. Men om du inte var medveten om det, så är jag glad över att få upplysa om denna celebra högtid.

En annan sak som jag vill påpeka lite lätt angående MQ-reklamen med The Ark, är följande; Varför är det nyårs-tema? Seriöst? Allt jag tänker när jag ser reklamen är; Nyår, nyår, nyår. Alltså, passar glitterkonfetti in någon annanstans än på nyår? Nej, just det.

Nu är det i alla fall helg. Jag kan dock inte komma över att vissa klagar på mina ordval. Bara för att ni har brist på sofistikerade ord. Haha.

Helgen kommer i alla fall att bli bra. Det ser jag fram emot. Jag tänker nu avrunda denna blogg och avlägsna mig ifrån datorn. Jag tänker dock bjuda på ett citat från förmodligen en av filmhistoriens kändaste filmer; Casablanca.

Ilsa: "Play it, Sam. Play 'As Time Goes By' for old time's sake".

En liten parantes angående citatet; Detta citat är så otroligt ofta felciterat. Många tror att hon säger "Play it again, Sam". Men så är inte fallet. Ganska komiskt med tanke på att ett av världshistoriens kändaste filmcitat inte ens har sagts i filmen.


Over and out