2009

Jag tänkte dra ihop en liten resumé för 2009. Here it goes:

Årets resa:
London i början av mars. Jag spenderade några fantastiska dagar i vackra London tillsammans med Tracy, Johanna x 2 och Josefine. Motivet för det hela var en fantastisk Fall out boy-konsert på O2-arena, som förresten tveklöst kvalar in som årets konsert, ifall någon undrade.

Årets fest:
De flesta festerna omkring studentveckorna var speciella. Jag gillade speciellt den på kullarna vid körfältet. Sjärnteckensfesten hos Maria var också fantastisk.

Årets kärlek:
Jag är platoniskt kär i Alexander Schulman. Det räcker.

Årets skiva:
Jag kommer tyvärr inte på någon bra skiva som släpptes i år, men en som dock definierade mitt år var 'The Con' av Tegan and Sara. En fantastisk skiva som gick varm hela sommaren.

Årets film:
Harry Potter och halvblodsprinsen. En helt magisk (no pun attended) film. Jag var givetvis på premiären i somras. Med trollstaven i högsta hugg.

Årets bok:
Skynda att älska - Alex Schulman. En sådan bok som man sträckläser för att sedan tvinga alla i sin omgivning att läsa. Ni vet sådana personer? De infernaliskt irriterande människorna som tvingar er att läsa en massa böcker som ni egentligen skiter i? En sådan person är jag. Skitsamma, boken är fantastisk.

Årets överdrift:
Svininfluensan. Epidemin som tydligen skulle ta kål på oss alla. Utmålades i media som en modern version av Digerdöden, och några forskare tvingas slänga ihop ett vaccin på några dagar med motivet att "rädda världen". Nobelpriset i medicin uteblev och så också profetian om att halva jordens befolkning skulle utrotas. Den mediala guldkalven gick plötsligt inte att mjölka mer och lämpligt nog slutade folk samtidigt att insjukna. Hurra!

Årets pryl:
Spikmattan. Fakirrörelsen expanderar! Oklart varför jag har med detta på min årets-lista.

Årets besvikelse
:
Idol-Eriks flickvän uteblivna galenskap. Jag kollade inte på Idol och missade således den stora finalen. Jag blev snart varse om att jag hade missat årets mest pinsamma händelse. Vinnarens flickvän hade tydligen gjort bort sig TOTALT. Herregud, hon förtjänade att placeras i stupstock på torget, alternativt att deporteras till Australien. Jag blev givetvis exalterad och ville se spektaklet. Folk som gör bort sig är alltid roligt. Jag fick bilder i huvudet av flickvännen som helt och hållet tar över showen, puttar ner Erik från scenen och börjar istället att sjunga vinnarlåten helt solo. Ni kan förstå min besvikelse när det istället visar sig vara en timid liten flicka som står bredvid sin kärlek under hans stora stund. Tråkigt.

Årets kändis(ar)
:
Jag intervjuade Mons Kallentoft i höstas, vilket var häftigt. Såg Björn Hellberg på Akademibokhandeln. Ett lite tunt år på den här fronten.

Årets överraskning:
Fick ett skrivarstipendium för en veckolång kurs på Birka folkhögskola, det var dock inte det som var överraskande (hehe), utan att det var fantastiskt roligt. Jag var mycket skeptisk till hela grejen, men det visade sig att jag lärde mig massor och träffade underbart fina människor.

Årets händelse:
Tog studenten och flyttade hemifrån. 80 mil närmare bestämt. Började på universitetet.


Tack, 2009.

Kommentarer
Postat av: trace

intressant att du försvarar idol-eriks flickvän. Det trodde jag inte att du skulle göra. ^^


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback