Rubriker ges hädanefter endast på svenska

Norrköping är täckt av filmcitat. Staden har blivit citatifierad. Det är en del av filmfestivalen som huserar här. På anslagstavlor, träd, byggnader, you name it. Citaten finns överallt. Jag gillar det.

Vidare då. Jag såg att Tokio Hotels nya album hade blivit recenserad av en recensent från Aftonbladet. Artikeln är passande nog döpt till "
Tonårsångest som luktar fejk". Han pekade på självklarheter, såsom den löjliga och totalt skivbolagsbaserade imagen och givetvis de plastiga, teatraliska och innehållslösa låtarna.

Det här är inget konstigt, därav ordvalet 'självklarheter'. Men fansen rasar. Vilket man kan förstå, men det hela är överdrivet. Jag läste lite av kommentarerna som hade kommit in på Aftonbladet, och en fann jag hysteriskt rolig:

Utdrag:
"TH fans blir seriöst upprörda nu, för det där stämmer inte alls. Visst får man tycka vad man vill och man får ta och skriva så illa man vill bara för att få uppmärksamhet från alla håll, men varför. Låt en TH fan skriva om TH istället."

/
donuten, 16 år, Idag 18:19

Jag tror att jag avled en smula när jag läste det här. "Donuten" är föga förvånande inget geni, men att på allvar föreslå att ett fan ska skriva recensionen är ju skrattretande. Donuten tror också att det heter "en fan". Donuten har förvisso en hjärna gjord utav deg och socker.

Hur som helst. Ett fan kan inte skriva en tillfredsställande och någorlunda objektiv recension. Eller rättelse: Ett TH-fan kan inte det. Tokio Hotels fans är nämligen de mest obehagliga och besatta av alla fans. Det hela skulle bli ett kaos av banala lovord, utropstecken, superlativ, stavfel och smileysar.

Ni kanske tror att det här är lätt för mig att skriva bara för att jag håller med recensenten i det här fallet. Jag tycker faktiskt att Tokio Hotel är vidriga, men det spelar ingen roll. Jag har läst massor av dåliga (ljusår sämre än denna) recensioner av band och artister som JAG avgudar. Men inte en endaste gång har jag känt ett behov av att skicka in milslånga kommentarer och förelså att någon annan skulle recensera skivan eller konserten. Inte ens lite upprörd har jag blivit. Musiksmak är såpass personligt att det bara är enfaldigt att bete sig så.

Men så här fungerar givetvis inte Donuten och alla andra fantastiska TH-fans. Flera av kommentarerna börjar såhär: "Ja, då var man tvungen att bli medlem på den här sidan... I ALLA FALL, TH ÄGER OCH JA TJKRJ ATT DU ÄR DUMMM!"

Man måste alltså bli medlem på aftonbladet.se för att kommentera. MEDLEM. Stoppar det TH-fansen? Nej, det triggar dem bara. Det är ingen ansträngning för dem, speciellt inte med tanke på att de har mycket större planer på gång.

Som till exempel att leta upp den stackars recensentens hemadress och brevbomba honom.

Kommentarer
Postat av: trace

hahah, right on girl!

Postat av: Louise

jag hörde några TH-fans som skulle kidnappa recensentens hund och färga den svart med rosa slingor om han inte dementerade det han skrivit...

2009-10-08 @ 22:48:18
URL: http://lphant.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback