Pick your battles?

Jag brukar irritera mig på en sak. Nämligen människor som använder ordet 'negerboll'. De som gör det högst medvetet bara för att "det har ju alltid hetat så och jag får minsann säga vad jag vill!".

Jag har så oerhört svårt att förstå dessa människor. De ligger så långt ifrån min förståelseradar att jag inte ens kan se dem härifrån. Varför beter man sig så?

Det är väl klart som fan att ni får säga vad ni vill, men varför MÅSTE ni göra det? Varför är det så viktigt för er? Varför är det en principsak som ni i stort sett är beredda att gå i krig för? Just rätten att få säga NEGERBOLL verkar vara det enda som betyder någonting för dessa människor. De kommer att försvara den rätten till sista blodsdroppen.

Ifall det nu finns NÅGON eller NÅGRA (tro mig, det finns många) som tar illa vid sig när ni säger 'negerboll', kan ni inte bespara dem det då? Det är ju så enkelt att bara säga 'chokladboll' i stället. Genom att byta ut ett halvt ord slipper ni göra folk upprörda. Borde det inte vara värt det? Varför måste principen gå före att folk tar illa vid sig?

Jag är absolut inte något politiskt korrekt nervvrak som går runt och är ängslig för att verka rasistisk (nationalsången och svenska flaggor är obviously mer än okej), MEN just den här saken står jag fast vid. Herregud, sluta att använda ordet? Det är ju så enkelt. Det finns människor som blir illa till mods för att vissa gör något så löjligt till en PRINCIPSAK. Och sen kan ni få tycka att det är löjligt att folk tar åt sig, men nu råkar det vara så att folk gör det.

Jag vet för övrigt precis vilka dessa människor är. De som säger 'negerboll'. Det är de som inte går och röstar. Någonsin. De skulle bara pallra sig iväg till ett valbås ifall valfrågan var "FÅR MAN SÄGA NEGERBOLL?" och sedan skulle de sätta ett fett kryss i JA-rutan med en nöjdhet utan dess like. Sedan skulle de ha uppfyllt sitt syfte i livet. De brinner nämligen för den här negerbollsfrågan. Ni förstår inte hur OERHÖRT viktig den här frågan är för dem. Jag förstår inte heller. Jag kan som sagt överhuvudtaget inte relatera till dessa människor.

Rätten att få säga negerboll - världens mest ologiska och onödiga principsak.

Kommentarer
Postat av: trace

detta är människor som bara har åsikt om en enda sak också, intressant nog. typ som piratpartiet som bara brinner för en enda fråga.

Postat av: Anonym

snart är väl choklad ett skällsord också bara för att det är brunt

2010-05-16 @ 13:36:21
Postat av: Nina

Bra sagt tezzi :)Jag känner några som brukar säga så,,,fy faan va irriterad jag blir då!!! Beter sig som inkompetenta idioter :D ;)

2010-05-16 @ 17:25:38
Postat av: Therese

trace:

true that!anonym:

jag har tyvärr ingen aning om hur man bemöter en sån oändligt korkad kommentar.Nina:

thank you, my dear!

2010-05-17 @ 23:49:32
URL: http://tereezu.blogg.se/
Postat av: Anonym

så jävla sant!!!!!

2010-05-18 @ 18:35:57
Postat av: MccartyEtta29

I visited a lot of academic papers completing companies and could claim that was not very easy to determine reputed <a href="http://www.supremeessays.com/reaction-paper-writing.html">reaction paper writing</a> company.

2012-04-06 @ 07:27:04
URL: http://www.supremeessays.com
Postat av: buy text links

Cannot cope with everything one at time? Just get cheap links, focus on your basic points and pass on SEO works to the experts!

2012-04-12 @ 00:12:56
URL: http://www.4submission.com
Postat av: credit loans

I would like to propose not to wait until you earn enough money to buy different goods! You can take the business loans "goodfinance-blog.com" or just financial loan and feel fine

2012-07-11 @ 16:05:39
URL: http://goodfinance-blog.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback